tisdag 11 september 2012

Utbildningar som kanske inte passar mig

Var på arbetsförmedlingen i dag. Vi tittade på olika lösningar på min situation och utbildning var ett av alternativen. Vi konstaterade att jag varken skulle vara ett ämne för apotekstekniker eller sjuksköterska då man absolut inte får läsa fel på till exempel hundradelar och tusendelar. Det är sant, tänk vilken förödelse om man råkar ta fel dos av en medicin till en patient eller blandar ett läkemedel fel. Inte bra, nä jag får nog hitta nått annat att pyssla med.

Sånt andra tar för givet

Jag funderade här om dagen eller rättare sagt i går funderade jag på saker som"normala" människor tar för givet att man kan. Och jag klandrar dem inte för att de gör det, för jag förstår att man utgår från sig själv. Jag tänkte bara att det kanske var en bra punkt att ta upp. Det som satte igång all min tankeverksamhet var att jag skulle boka en tid hos en ny läkare som min storasyster hade rekommenderat. Min storasyster smsade mig namnet på läkaren men så när jag skulle ringa blev jag osäker, hur uttalar man namnet? Så jag smsade min syster igen och frågade och hon svarade det uttalas som det låter. Då skrev jag: om man inte vet hur det låter då? Detta var bara ett exempel. Historian slutar med att syrran tyckte att det räckte att jag sa förnamnet för det fanns bara en läkare med det förnamnet, så det löste ju sig ändå. Slutet gott allting gott.

tisdag 4 september 2012

Ingen idé att haka upp sig på sånt man inte kan göra nått åt

Jag funderar ibland på hur mycket dyslexin ställer till det egentligen? På min förra praktik märkte jag lite men jag tycker att jag och min dyslexi faktisk fungerar rätt bra ihop. Jag har under mina år lärt mig att fungera med den. Jag kan ta att jag inte kan anteckna samtidigt som jag lyssnar, jag kan ta att jag ibland funderar över vad jag skrivit eller vilket ord det var tänkt att det skulle stå, jag kan till och med ta att jag är lite långsam när jag ska läsa och skriva. Men nått jag fortfarande har svårt att acceptera är att jag ofta läser saker men missar saker som står trots att jag läst dem flera gånger. Men man kan inte ändra på sig, det är så här jag är så det är ingen idé att haka upp sig på det. Utan istället hitta en väg runt det.