söndag 30 december 2012

Hur man fungerar

Jag och en väninna satt och diskuterade hur vi funkar med våra läs och skrivsvårigheter. Vi kom underfund med att att vårat sätt att processa skiljer sig från andra, troligen för att vi memorerar som bilder i stället för som text. Men det var bara vår teori, så kanske inte alls är fallet. Men jag har funderat över hur vi som dyslektiker fungerar och processar saker i jämförelse med en "normalt läsande" person.

fredag 21 december 2012

Quizkampen


Jag skaffade mig nyligen en iPhone och blev då nyfiken på att spela quizkampen, eftersom mina nära och kära spelade det. Så jag tog hem appen och började spela. Men jag ska säga de, att det var inte det lättaste för en dyslektiker. Roligt var det dock ;) och nyttigt! Jag övar mig i mitt lästempo eftersom man bara har en viss tid på sig att svara, och det är ju bra :)

söndag 9 december 2012

Vän istället för fiende

I bland önskar jag att jag inte hade dyslexi men man kan ju inte hjälpa att man är den man är. Det är bättre att se till allt det man kan göra istället för det man inte kan göra. Jag kan läsa saga för mina barn när de ska sova, jag kan läsa böcker jag tycker om, jag kan skriva sagor och dikter eller annat som jag känner för att skriva. Jag kan läsa brev och annat som förgyller min vardag. Jag kan skriva kärleksbrev till min man, eller en handlingslapp så vi vet vad som behöver handlas hem. Visst kan saker bli fel i bland men det kan de väl för alla? Bokstäverna behöver inte vara min fiende, ska jag vara ärlig så gillar jag dem väldigt mycket. För med dem kan man skapa i princip vad som helst, bra som dåligt.